Hrana za šampione

 

Vrhunski sportisti širom sveta sve više se oslanjaju na prirodnu moć i energiju Spiruline. Hrana visokog intenziteta za sportiste visokog intenziteta.

Efikasna energija za veću snagu i izdržljivost. Spirulina je bogata hranljivim materijama, za razliku od drugih namirnica brzo i lako se vari i potpuno apsorbuje u telu za 20-30 minuta. Ona smanjuje osećaj gladi, a takođe snabdeva telo potrebnom energijom. Spirulina održava optimalan metabolizam tokom treninga i takmičenja.

Brzi oporavak.

Posle napornog treninga ili takmičenja, zbog ubrzanog metabolizma mišići su puni otpada koji može da dovede do bolova mišića i sporijeg oporavka. Snagom detoksikacije i čišćenja Spirulina ubrzava eliminaciju otpada iz tela. Spirulina brzo nadopunjuje minerale izgubljene tokom znojenja. Brži oporavak znači brži povratak na trening, a veći broj treninga daju bolje rezultate.

Snažni antioksidant.

Kod intenzivnih treninga priliv kiseonika je 10 puta veći što znači i povećanu proizvodnju oksidanata i slobodnih radikala koji oštećuju ćelije na molekularnom nivou, što dovodi do oštećenja tkiva i mišića. Spirulina je bogata moćnim antioksidantima i njeno redovno korišćenje  smanjuje razaranje mišićnog tkiva.

Aminokiseline.

Aminokiseline igraju važnu ulogu kod vežbanja, a posebno aminokiseline razgranatog lanca, valin, leucin i izoleucin. Aminokiseline razgranatog lanca su jedinstvene, jer se ne metabolišu u jetri, već u mišićima. One su veoma važne jer pomažu mišićima tokom intenzivnih vežbi. Odlažu efekat zamora i bola u mišićima. Konzumiranje aminokiselina pre intenzivnijeg vežbanja će pokrenuti anaboličke procese – povećavanje protoka krvi koja dolazi od vežbanja, povećavanje ulaska aminokiselina u mišićiE i intenzivnija sinteza proteina u mišićima, kao i povećavanje mišićne snage.

 

Povezani članci