Beta – karoten, moćan antioksidans sa mnogobrojnim koristima za zdravlje

 

Spirulina je najbogatiji izvor beta-karotena na planeti, ima 39 puta više od šargarepe i 80 puta više od kajsije. Beta-karoten je narandžasti pigment veoma koristan za zdravlje.

Ljudsko telo pretvara beta-karoten u vitamin A. Vitamin A je važan za održavanje mikozne membrane i pigmente potrebne za vid i zdravlje očiju. Nedostatak vitamina A može dovesti do slepila.

Betakaroten je snažan antioksidans koji štiti nervni sistem i povećava otpornost. Preporučuje se intenzivan unos Beta-karotena leti u cilju zaštite od štetnog UV zračenja, pri sunčanju koža dobija lep bronzani ton i čini kožu elastičnom. ali i održava kosu, nokte i oči u optimalnom stanju.

Beta karoten ima terapijski efekat za snižavanje holesterola i smanjuje rizik od dobijanja raka. U poslednjih 12 godina objavljene su razne studije koje pokazuju da beta-karoten smanjuje rizik od svih vidova raka uključujući rak grla, pluća, debelog creva, dojke i želuca.

Beta-karoten u Spirulini je moćniji i efikasniji od sintetičkog beta-karotena koji se nalazi u dijetetskim proizvodima.

Proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. Ili naručite ONLINE: https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

 

Povezani članci