Uživajte na suncu bez briga sa Spirulinom

 

Beta – karoten je najbolja zaštita koju možete pokloniti vašoj koži ovog leta. Ukoliko uživate u sunčanim zracima i ukoliko hoćete da dobijete lep bronzani ten, a pri tome da zaštitite svoju kožu od štetnih UV zračenja obavezno ponesite vašu Spirulinu i ovog leta sa vama.

Zahvaljujući beta – karotenu kojom je Spirulina bogata, vaša koža biće zaštićena od štetnih uticaja UV zraka koji mogu izazvati ozbiljne opekotine, prerano starenje kože i raka kože, a vi ćete bezbrižno uživati na peščanim plažama zajedno sa vašim najbližima, kao i dobiti savršen bronzani ten.

Spirulina je najveći izvor beta – karotena na planeti, ima ga 39 puta više nego kod šargarepe i 80 puta više nego kod kajsija. Beta – karoten je pigment sa narandžastom bojom i ima brojne prednosti za ljudsko zdravlje.

Ljudsko telo pretvara beta – karoten u vitamin A. Vitamin A je važan za održavanje mikoznih membrana i pigmenata neophodnih za vid i zdravlje očiju. Nedostatak vitamina A može dovesti i do slepila.

Beta – karoten je moćan antioksidans koji štiti nervni sistem i povećava otpornost. Preporučuje se intenzivan unos beta – karotena tokom letnjeg perioda, jer štiti od štetnih UV zraka. Pri sunčanju koža dobija savršen bronzani ten i čini kožu elastičnom i održava kosu, nokte i oči u optimalnom stanju.

Beta – karoten u Spirulini je moćniji i efektivniji od sintetičkog beta – karotena koji je sadržan u dijetetskim proizvodima.

 

Povezani članci